Ugnsbakade lammfärsbiffar med feta

Serverar: 4 portioner

Lammfärsbiffarna blir extra smakrika med senap och citron. Citron sätter också smak åt den rostade potatisen

Ingredienser

  • 8 potatisar (700 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 citroner (1 dl)
  • 1-2 krm + ½ tsk citronpeppar
  • 1 dl rosmarinblad
  • 500 g lamm- eller blandfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 150 g hackad fetaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen väl och skär i klyftor. Riv skalet från citronen och pressa saften. Vispa ihop olivolja och citronsaft.
    2. Blanda potatisen med hälften av olje- och citronsaftblandningen, 1 krm citronpeppar och rosmarinbladen i en ugnsäker form. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
    3. Blanda färsen med hälften citronskalet, 1 tsk citronpeppar och senapen. Forma till 8 biffar. Lägg biffarna på fatet med potatisen. Toppa med osten och resten av citronskalet. Ringla över resten av olje- och citronsaftblandningen.
    4. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Stek biffarna och potatisen ca 20 min. Peppra.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    farmoringer 26 augusti 2009

    Det här var gott. Jag gjorde potatisen för sig och biffarna för sig eftersom jag gjorde såpass mycket. Men det var perfekt att kunna ha allt i ugnen. Gick bra samtidigt eftersom jag har varmluftsugn. Jag serverade en grönpepparssås med touch av citron till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben