Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella

Serverar: 4 portioner

Supergenuin rätt med massor av smak. En ny version av lasagne, en riktig vardagshjälte. Prova!

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 morötter, finhackade
  • 300 g kalvfärs eller nötfärs
  • 1 dl rött vin
  • 400 g passerade tomater
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 5 finhackade salviablad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 500 g gnocchi, köpta eller hemgjorda
  • 200 g mozzarella
  • Riven parmesanost
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Stek lök och morötter i olja i en kastrull tills de är mjuka utan att få färg. Tillsätt färsen och stek tills den är brun och smulig. Häll på vinet och låt allt koka ihop 3 minuter. Häll i passerade tomater, rosmarin och salvia. Låt såsen sjuda 30 minuter och smaka av med salt och peppar.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Koka gnocchin i saltat vatten ca 2 minuter. Blanda gnocchin med köttfärssåsen och häll i en ugnsform. Riv bitar av mozzarellan och lägg ovanpå. Strö över riven parmesan och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Vänd runt i gratängen före servering.
    4. Servera gratängen gärna med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben