Ugnslax med örtsås

Serverar: 4 portioner

Köp styckpackade laxfiléer som du sätter in i ugnen i halvtinat tillstånd, så får du en fantastiskt enkel och god måltid.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 3 dl vitt vin, torrt
  • 4-6 korn vitpeppar, krossade
  • ½ tärning fiskbuljong
  • Lite pressad citron
  • 200 g smör, mjukt
  • ½ dl persilja, färsk, hackad
  • 1 msk dragon, färsk, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg i ugnsform. Smöra ett bakpapper och lägg tätt med den smörade sidan över fisken.
    3. Stek fisken klar mitt i ugnen 15-20 min.
    4. Stek löken blank med 1 msk av smöret i en kastrull. Tillsätt vin, peppar, smulad buljong och lite citron. Koka ihop till hälften.
    5. Ta såsen av värmen och vispa ner smöret i små klickar. Rör ner örterna, smaka av och slå såsen över fisken när den svalnat något.
    6. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben