Ugnsomelett med rostad lök och bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel vardagsmat

Ingredienser

  • 4 rödlökar
  • 1 pkt bacon á 140g
  • 1 msk olja
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk eller vatten
  • 100g riven ost
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk senap gärna dijon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär bacon i centimeterbreda bitar. Lägg löken i en ugnssäker form, gärna teflonbelagd och blanda med oljan. Blanda i hälften av baconet. Sätt pannan i mitten av ugnen 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden. Vispa ihop ägg, mjölk eller vatten, osten och persiljan. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över lök och bacon. Fördela över resten av baconet. Fortsätt att tillaga i ugnen 10-20 minuter tills omeletten har stannat. Servera med creme fraiche blandat med senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben