Korvbröd med rostad lök

Att baka egna korvbröd är både enkelt och gott. Kom bara ihåg att genast frysa in de korvbröd som inte ska ätas samma dag.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl Arla standardmjölk
  • 1 tsk salt
  • 50 g mjukt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl rågsikt
  • 1 ½ dl rostad lök
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölk och salt. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg.
    2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till släta, avlånga korvbröd. Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim eller tills bröden jäst upp till dubbel storlek.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Grädda korvbröden i mitten av ugnen 8-10 min. Låt dem kallna på galler.

    Liknande recept

    4.5
    38 min
    24-25
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben