Rostad pumpasoppa med vitlök och gul lök

Serverar: 4-6 portioner

Denna sagolika soppa njuter vi varje säsong till! Ur "Om jag var din hemmafru". Frysbar.

Ingredienser

  • 1,5 kg butternut
  • 2 små gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 citron, skal och juice
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 2 msk kycklingfond
  • 4 - 6 dl vatten
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Baka hel pumpa och hel lök cirka 50 minuter på plåt och vitlök cirka 20 minuter. Klyv, kärna ut och gröp ur pumpan med sked. Kläm ut lök och vitlök. Mixa pumpa, lök, vitlök, citronskal, vispgrädde och honung till en tjock pure. Koka upp fond och vatten. Rör ner i pumpapuren och smaka av med pressad citron, flingsalt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben