Ullas äppelkaka a´ la Jeppa

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 15 minuter

Denna bjöd vi på när vi hade Dropp In på skolan. Den lagades i en stor braspanna och skars sedan upp i fyrkanter. Jag lovar att den gick hem!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 150 g margarin
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 6 3/4 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 7 st äpplen
  • socker
  • kanel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker väl. Koka upp mjölk och margarin och slå detta varmt över äggblandningen under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta. Lägg bakplåtspapper i en braspanna. Häll smeten i braspannan. Lägg äppelklyftor i rader ovanpå. Strö över socker och kanel.
    2. Grädda 175 grader i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben