Ullas äppelkaka i pajskal

Serverar: 8 portioner

Annorlunda och god. Passar både som dessert och till kaffet. En klick grädde blandad med lite vaniljyoghurt passar bra till.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 150 g smör, mjukt
  • 3½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 6 äpplen, grovrivna - gärna Jonna Gold
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Nyp ihop smuldegen - smör, mjöl och salt. Arbeta in vattnet till en slät deg. Täck degen med plastfolie och lägg den i kylen ca 1 tim.
    3. Kavla ut degen. Klä en låg form med den.
    4. Fyllning: Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen ett i sänder. Tillsätt de rivna äpplena.
    5. Grädda ca 30 minuter i ugnen.
    6. Servera ev. glass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben