Ingredienser
Fyllning
3 stora äpplen
Saften av 1 citron
Rivet skal av ½ citron
Botten
1 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
75 g smält avsvalnat smör
Koksglasyr
50 g smör
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
4 msk vispgrädde
2 dl kokosflingor
En god kaka som var uppskattad av gästerna. Vi lade dock till kanel i receptet för att få lite extra smak. Mängden smet var inte tillräcklig för en normalstor pajform om man vill ha en lite tjockare kaka, så vi gjorde dubbel sats av botten. Mycket söt glasyr! Sambon gillade den och skulle vilja göra en kaka med enbart en massa glasyr :)
Det var ju tur att den blev bra trots att du använde en pajform istället för en sockerkaksform som det ska vara. Jag har ändrat i receptet för att undvika fler missförstånd.