Ullas Äppelpaj "Annorlunda"
En "annorlunda" äppelpaj, där man river äpplena ner i smeten. Myckett god.
Ingredienser
Pajdeg
75 g margarin
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk vatten
Fyllning
50 g margarin
1½ dl strösocker
2 ägg
2 msk vetemjöl
3 stora äpplen
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Hacka samman margarin, vetemjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vatten. Blanda snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåp en stund.
- Kavla därefter ut degen i en pajform och låt den vila i formen ca 20 min.
- Rör margarin och socker smidigt.
Vispa upp äggen och tillsätt dem försiktigt i små portioner, så att smeten inte skär sig.
Blanda ner mjölet.
- Skala äpplena och riv dem på den grövsta sidan av rivjärnet.
Blanda de rivna äpplena i smeten och häll den i pajformen.
- Grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 45 min.
(Fyllningen blir aldrig riktigt fast).
- Låt pajen svalna något.
Pudra över florsocker.
- Servera med vispad grädde eller vanilgsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)