Ullas Äppelpaj "Annorlunda"

Serverar: 4 portioner

En "annorlunda" äppelpaj, där man river äpplena ner i smeten. Myckett god.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 50 g margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 stora äpplen
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka samman margarin, vetemjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vatten. Blanda snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåp en stund.
    2. Kavla därefter ut degen i en pajform och låt den vila i formen ca 20 min.
    3. Rör margarin och socker smidigt. Vispa upp äggen och tillsätt dem försiktigt i små portioner, så att smeten inte skär sig. Blanda ner mjölet.
    4. Skala äpplena och riv dem på den grövsta sidan av rivjärnet. Blanda de rivna äpplena i smeten och häll den i pajformen.
    5. Grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 45 min. (Fyllningen blir aldrig riktigt fast).
    6. Låt pajen svalna något. Pudra över florsocker.
    7. Servera med vispad grädde eller vanilgsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben