Ullas Allt-i-ett-bröd

Serverar: 10-12 portioner

Ett gott matsäcksbröd. Roligt att baka och går bra att frysa.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vatten
  • 1 dl olja
  • 2-3 rivna morötter (ca 200g)
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • Ca 8 dl vetemjöl (gärna Special)
  • Fyllning
  • Ca 200 g bacon
  • 1 purjolök
  • Instruktioner

    1. Värm vatten, olja och rivna morötter till 37 grader. Smula jästen i en degbunke. Rör ut jästen i lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan med morotsrivet och salt. Tillsätt så mycket mjöl att det blir en lätthanterlig deg. Knåda den väl. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
    2. Klipp baconskivorna i mindre bitar. Strimla purjolöken. Bryn bacon och purjolök.
    3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel - ca ½ cm tjocklek. Ta med ett mått - ca 10 cm i diameter t.ex ett glas ut cirklar. Lägg hälften av degcirklarna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela bacon och purjolök på cirklarna. Lägg de andra degcirklarna ovanpå. Man behöver inte trycka till kanterna. Låt jäsa ca 30 minuter.
    4. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben