Ullas Avokado- & Räkcocktail

Serverar: 4 portioner

Härlig smakupplevelse!

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 apelsiner
  • 2 avokador
  • 1 bit gurka
  • 100 g cocktailtomater
  • Grönsallad
  • 1 bit baguette
  • Sås
  • 3 msk majonäs
  • 2 msk romkorn
  • 2 msk hackad gräslök (kan uteslutas)
  • Kantdekoration
  • 2 msk sesamfrön
  • Lite äggvita
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Skala apelsinerna - ta bort de vita hinnorna. Skär ut hinnfria bitar ur apelsinerna. Skala och skär avokadorna i bitar. Blanda avokado med apelsinerna, så att inte avokadon mörknar. Skär gurkan i små bitar. Dela tomaterna. Skölj salladen.
    2. Kantdekoration: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Pensla glaskanten med äggvita. Doppa kanten i sesamfrön
    3. Bottna glasen med salladsblad. Varva grönsaker, frukt och räkor i fina glas.
    4. Sås: Blanda såsen och toppa med den.
    5. Skiva baguetten mycket tunnt. Stek skivorna knapriga i smör i en stekpanna. Servera till räkorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben