Ullas Biffstroganoff med creme fraiche

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbgjord och mycket god. Rena rama festmåltiden.

Ingredienser

  • 500 g nötkött - innanlår eller ytterlår
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpure´
  • 1½ msk ljus fransk senap
  • 1 msk kalvfond
  • 2 -3 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • ev. lite Maizenaredning
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Skala och hacka löken. Fräs löken gyllengul och lägg över den i en gryta. Öka värmen. Bryn köttet och lägg det i grytan. Krydda med salt och peppar. Rör ner tomatpure´, senap, fond och vatten. Låt grytan sjuda tills köttet är mört - ca 20 min. Tillsätt creme fraiche och koka upp igen. Smaka av. Är såsen tunn kan man ha i lite Maizenaredning.
    2. Servera med ris, pasta eller pressad potatis. Klipp gärna lite persilja över.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    hoya_marie 19 maj 2009

    Toppengott, vi kommer att äta den här stroganoffen många fler gånger

    Arkenstone 6 juli 2009

    Enkel men god vardagsrätt. Bra barngryta!

    Maranka 30 januari 2011

    Jag brukar göra detta recept, själv använder jag dock lite mer kalvfond samt en skvätt (ca 0.5-1dl) rött vin. Väldigt gott både till vardags och fest.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben