Ullas Cornflakesäppelkaka

Knaprig och god. Alla barns förtjusning!

Ingredienser

  • 4port
  • 4-5 äpplen
  • 5 dl cornflakes
  • 1½ dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 125 g margarin
  • 12 port
  • 12-15 äpplen
  • 15 dl cornflakes
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ dl socker
  • 375 g margarin
  • Instruktioner

    1. Smöra en ugnsform. Skala och klyfta äpplen och lägg i formen. Strö ev. lite socker över äpplena.
    2. Krossa cornflakes (lite) och blanda det med övriga ingred. Smula degen över äpplena.
    3. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Serveras med vaniljsås.
    4. Äpplena kan bytas ut mor bär om man vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    heskriv 5 februari 2009

    Hittade detta när jag sökte efter baka med glutenfria cornflakes. Det låter ju så enkelst och gott. Undrar just om jag kan använda receptet rakt av och bara byta ut Vetemjöl mot majzenamjöl eller finaxmjöl?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben