Ullas currydoftande afrikanska omelettfärsrätt

Serverar: 4 portioner

Denna enkla rätt tillagade jag i en hjärtformad sockerkaksform. En god sallad uppblandad med Knorrs Örtagårdsdressing serverades till. Det såg riktigt trevligt ut på bordet och smaken var........ tummen upp!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 msk curry
  • 1 msk socker
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk margarin(till formen)
  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Isbergssallad
  • 1 grönt äpple
  • 1 röd paprika
  • 1 bit gurka
  • 1 påse Örtagårdsdressing
  • (+ olja och vatten)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Hacka och bryn löken. Bryn färsen och blanda ner löken. Strö över curry och socker. Bred ut färsen i en smord form. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Slå äggblandningen över färsen. Ska stå i ugnen 30 min.....tills äggstanningen stannat och fått färg. Under tiden gör man salladen, som mår bra av att stå och dra en stund i Örtagårdsdressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben