Ullas Färsfyllda Piroger

Serverar: 15 portioner

Picknickgott!

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 250 g smör
  • 1 ägg
  • ½ tsk ättiksprit
  • 2-3 msk vatten
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 msk olivolja
  • 250 g nötfärs
  • 1 gul lök - hackad
  • 1 vitlöksklyfta - hackad
  • 1 riven morot
  • 1 tsk timjan (eller curry)
  • 2 krm svartpeppar
  • 1½ tsk salt
  • 2-3 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till en slät deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp ca 1 timme.
    2. Fyllning: Bryn färsen. Låt vitlök, lök och morot fräsa med några minuter. Tillsätt kryddor, salt och tomatpuré. Låt det svalna.
    3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor platta - 30x40 cm. Använd en tallrik som mått och skär ut rundlar - 10 cm i diameter.
    4. Lägg ca 1 msk fyllning mitt på varje rundel. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop degen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.
    5. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben