Ullas fläskfile´ Rose

Serverar: 4 portioner

Uti glada vänners lag....blev vi bjudna på detta en dag. Himmelskt gott!

Ingredienser

  • 6 hg fläskfilé
  • 200 g färska,champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl oxbuljong
  • 2 msk chilisås
  • ½ msk äkta soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Rosépeppar
  • 1 paket bacon
  • persilja
  • Instruktioner

    Skär filéeni bitar. Tryck ut dem. Salta, peppra och bryn dem. Lägg dem på en tallrik när de är klara. Hacka löken. Skiva champinjonerna. Bryn dem tillsammans till all vätska är borta. Vispa i buljongen. Tillsätt creme fraiche samt chilisås, pressad vitlök och soja. Koka upp. Lägg i köttskivorna. Puttra några minuter (Så här långt kan man förbereda). Vid serveringen: Klipp bacon i småbitar och stek dem. Låt dem rinna av på hushållspapper Lägg baconbitarna över köttet i serverings- skålen. Klipp persilja över. Strö Rosépepparöver. Serveras med pressad potatis, broccoli och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben