Ullas goda smörgåstårta med tonfiskröra

Serverar: 8 portioner

Underbart god och lätt att göra. Billig!

Ingredienser

  • 2 paket Formfranska (stora skivor, skivat bröd blir mycket billigare)
  • 3 burkar tonfisk
  • 6 dl mellangrädde
  • 1 burk fettfri majonnäs,(eller lättmajonnäs)
  • 2 knippen persilja
  • lite salt
  • Till dekorationen
  • ägg
  • räkor/lax
  • röd stenbitsrom
  • citronskivor
  • isbergssallad
  • tomater
  • gurka
  • Klippt persilja på kanterna runt om
  • Instruktioner

    Vispa grädden.Blanda i majonnäs. Klipp persiljan och häll i. Sönderdela tonfisken och lägg ner den i gräddblandningen. Salta och smaka av. Ta fram storformfranska i skivor, ca 36 st och skär av kanterna. Lägg 12 st av dem på en bricka och bred tonfiskröran över. Lägg ytterliggare 12 skivor över, åter tonfiskröra och slutligen likadant en gång till. Tag ett bakplåtspapper och krama det under vattenkranen. Släta ut det och täck smörgåstårtan med det. Tag sedan plastfolie och linda in tårtan. Ställ den kallt, gärna över natten. Dekorera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben