Ullas kalops

Serverar: 4-6 portioner

Ett underbart gott recept från min barndom! Går mycket bra att göra i lergryta. Bryn köttbitarna först och blanda allt i den blötlagda lergrytan. 175 grader längst ner i ugnen i ca 1 1/2 - 2 timmar.

Ingredienser

  • 1 kg högrev - ca
  • 1 stor gul lök
  • 3-4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 morötter
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin att steka i
  • Grädde till såsen - ev
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre bitar - ca 2x3 cm. Salta och peppra. Bryn köttet runt om.
    2. Tillsätt skivad lök, kryddpepparkorn och lagerblad samt skivade morötter. Tillsätt 1 glas varmt vatten.
    3. Lägg på ett lock och låt köttet puttra ca 1 1/2 - 2 timmar. Häll på vatten med jämna mellanrum, så att inte skyn kokar bort.
    4. När köttet är mört, häll på extra vatten och ev. grädde och red av såsen med brun maizenaredning eller vetemjölsredning. Använd lite Coloritsoja för att få en brunare sås.
    5. Serveras med kokt potatis och rödbetor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bappi 27 augusti 2014

    Flera år sedan jag gjorde kalops men nu blev det gjort *ler* Ett underbart bra recept och tack för det! Fullt pott med stjärnor/ kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben