Ett underbart gott recept från min barndom!
Går mycket bra att göra i lergryta.
Bryn köttbitarna först och blanda allt i den blötlagda lergrytan.
175 grader längst ner i ugnen i ca 1 1/2 - 2 timmar.
Ingredienser
1 kg högrev - ca
1 stor gul lök
3-4 lagerblad
10 kryddpepparkorn
2 morötter
Salt
Peppar
Margarin att steka i
Grädde till såsen - ev
Instruktioner
- Skär köttet i mindre bitar - ca 2x3 cm. Salta och peppra. Bryn köttet runt om.
- Tillsätt skivad lök, kryddpepparkorn och lagerblad samt
skivade morötter.
Tillsätt 1 glas varmt vatten.
- Lägg på ett lock och låt köttet puttra ca 1 1/2 - 2 timmar.
Häll på vatten med jämna mellanrum, så att inte skyn kokar bort.
- När köttet är mört, häll på extra vatten och ev. grädde och red av såsen med brun maizenaredning eller vetemjölsredning.
Använd lite Coloritsoja för att få en brunare sås.
- Serveras med kokt potatis och rödbetor.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Flera år sedan jag gjorde kalops men nu blev det gjort *ler* Ett underbart bra recept och tack för det! Fullt pott med stjärnor/ kram