Ullas kinakålpudding med lingonsås

Serverar: 4 portioner

Enkelt , snabbt och gott!

Ingredienser

  • 300 gr Kinakål
  • 400 gr blandfärs
  • 1 gul lök - hackad
  • 1 msk soja
  • ½ dl mjölk
  • ½ msk maizena
  • 1 tsk salt (ev. lite mindre)
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör/margarin till formen
  • Ovanpå
  • 1 msk smör
  • 1 msk soja
  • 1 msk ströbröd
  • Sås
  • 1 dl silad sky och vatten
  • 2 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 2 msk frysta eller rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Strimla kinakålen (behöver ej förvällas) Blanda färsen med resten av ingredienserna Varva färsblandningen med kålstrimlorna i en smord ugnsform. Klicka på lite fett. Ringla soja över. Strö skorpmjöl över allt ihop.
    2. Ugn: 225 grader i ca 45 min.
    3. Ös ett par gånger med vätskan som bildas. Sila försiktigt av skyn i en kastrull och späd med lite vatten. Blanda med grädde och lingon och sjud ett par minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben