Ullas köttfärscurry från Kenya

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart smakrik!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3-4 msk curry
  • 3 krm kardemumma
  • 1 tsk flytande margarin
  • 400 gr nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 4 msk tomatpure´
  • savrtpeppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl naturell youghurt(3%)
  • 2 dl vatten
  • 1 grön paprika
  • 2 dl ris
  • Tillbehör
  • ½ gurka
  • 4 ananasringa
  • 2 tomater
  • 2paprikor - olika färger
  • 1 rödlök
  • 3 msk mango chutney
  • Instruktioner

    Koka riset enligt anvisningarna. Hacka löken - fräs den mjukt i margarin tillsammans med kardemumma och curry. Bryn färsen och tillsätt resten av kryddorna. Häll på krossade tomater, yoghurt och vatten. Låt koka sakta 20-30 min. Finhacka paprikan och låt den få koka med de sista 5 minuterna. Servera med kokt ris och tillbehören - skurna i mindre bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben