Ullas köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

En köttfärsrätt som gör sig bäst när den görs på viltfärs, gärna rådjur eller älg. Såklart kan man även göra den på nötfärs också.

Ingredienser

  • 6-7 medelstora skalade och skivade potatisar
  • 400-500 g köttfärs (gärna viltfärs)
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk matfett
  • Salt
  • Peppar
  • Aromat
  • 2-3 krossade enbär
  • Ca 1-2 msk tomatpuré
  • 1 burk skivade champinjoner, eller ännu hellre kantareller
  • 1-2 tomater, skivade
  • 3 dl grädde eller gräddmjölk
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala och skiva potatisen. Lägg den i en ugnssäker form och kör det i ugnen ca 15-20 min på 175 grader.
    2. Under tiden bryner du färs och lök i matfett. Salta, peppra och använd gärna några krossade enbär och lite aromat. Blanda i lite tomatpuré.
    3. Tag ur formen från ugnen och varva potatisen och köttfärsröran i formen. Lägg på svamp och skivade tomater. Slå på grädde/gräddmjölk och riven ost. Grädda färdigt ca 45-50 min i 175 grader.
    4. Servera med en god sallad och ett gott rött vin. Kanske inte världens fettsnålaste mat, men jättegott och enkelt. En bra allt-i-ett rätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    JanBratt 14 september 2008

    Vi gjorde denna Köttfärsgratäng till middag idag och den var supergod. Tack för receptet

    Vildvittran 2 juni 2009

    Supergod! Men jag utelämnade den GIFTIGA Aromaten såklart!

    sabinasiren 6 augusti 2015

    Väldigt god och lätt att tillaga, kommer äta den många ggr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben