Ullas köttfärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Kan även göras i en stor braspanna om man är många. Mycket god!

Ingredienser

  • Deg
  • 100 g smör eller margarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 100 g keso
  • Fyllning
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk smör /margarin
  • 1 burk tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk soja
  • ½ tsk basilika
  • ½ tsk oregano
  • 3-4 tomater
  • Ca 8 ostskivor
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop smör eller margarin och mjöl. Tillsätt keso och arbeta samman till en deg. Låt den vila i plastpåse i kylskåp 1 tim.
    2. Bryn köttfärsen smulig. Tillsätt soja, tomatpuré och burktomat. Salta och peppra och låt koka ihop ca 10 min. Rör ner basilika och oregano. Låt köttfärsröran svalna lite.
    3. Ugn 200-225 grader
    4. Tag fram degen och kavla ut den tunt - större än pajformen så att degen sedan kan vikas lite över fyllningen. Lägg degen i pajformen, så att den går ut över kanten.
    5. Bred ut köttfärsröran i formen. Täck med ett lager ostskivor. Lägg på tomater och täck ännu en gång med ost. Vik upp degkanten och pensla den ev. med uppvispat ägg. Grädda ca 25 min. och servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben