Ullas köttfärsrulle med ost och skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Ett lånat recept från VV. Supergott!!!!

Ingredienser

  • 360 gr. nötfärs (10%)
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta - krossad
  • ½ dl matlagningsgrädde (7%)
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 msk soja
  • 8 skivor rökt skinka
  • 1 dl riven ost 1 tsk flytande margarin
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • ½buljongtärning
  • 1 dl lättmjölk
  • 1½ msk redning
  • soja, salt och peppar
  • 1 nypa socker
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med margarin, potatismjöl, ägg, vitlök, grädde, salt, peppar och vatten. Platta till/kavla ut färsen till en fyrkant. Lägg på skinka i lager. Strö över riven ost. Rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullen i en smord form. Pensla med soja. Ställ in i ugnen - 200 g - ca 40 min.
    2. Gör en sås genom att koka upp vatten, buljongtärning och mjölk. Koka försiktigt och smaksätt med soja, salt, peppar och socker. Tillsätt redning och koka någon minut till. Servera med potatis, lingon och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Ariel 30 december 2007

    Jättebra recept, hur gott som helst. Ett tips: var försiktig med saltet i köttfärssmeten. Den rökta skinkan,osten och sojan ger ändå mycket smak.

    tina62 27 september 2008

    Hoppade över saltet och saltade på maten istället. Men jag hade nog klarat att saltat i smeten. Kryddor är så individuellt, bättre att lägga på när man äter om man är osäker.

    Okänd 5 april 2009

    Det här var riktigt gott :). Högsta betyg av mej.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben