Ullas läckra kycklingfilé

Serverar: 4-6 portioner

En festrätt med smak av citron och rose´peppar. Annorlunda och gott! Servera en god örtagårdssås till samt potatis eller en färggrann rotsakspytt.

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfileer
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt
  • peppar
  • Marinad
  • 2 msk konjak
  • saften av ½ citron
  • 2 tsk rosepeppar
  • Några kvistar timjan
  • Tillbehör
  • Potatis eller rotsakspytt
  • Örtagårdssås
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 dl persilja
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Saften av 1 lime
  • Instruktioner

    Ansa filéerna och halvera dem på längden (om de är tjocka). Skär rutmönster på ovansidan med en vass kniv. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en tjock plastpåse och häll över marinaden. Knyt ihop påsen och ställ den kallt 1-2 tim. Ta upp filéerna ur marinaden och torka av dem med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp margarinet i en stekpanna och lägg i köttet med den rutade sidan neråt. Stek ca 4 - 5 minuter på varje sida. Sänk värmen och efterstek till köttet är genomstekt. Prova med en sticka.Örtagårdssås: Kör vitlök, basilika och persilja i en mixer eller hacka mycket fint för hand. Tillsätt creme fraiche och yoghurt, lite i taget. Smaksätt med limesaft, salt och peppar

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pia61 16 juli 2008

    Det här var verkligen gott! Gjorde det härom kvällen när vi hade gäster, alla tyckte om det! Tack! Hälsn PIA

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben