Serverar: 4-6 portioner
En festrätt med smak av citron och rose´peppar. Annorlunda och gott! Servera en god örtagårdssås till samt potatis eller en färggrann rotsakspytt.
Ansa filéerna och halvera dem på längden (om de är tjocka). Skär rutmönster på ovansidan med en vass kniv. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en tjock plastpåse och häll över marinaden. Knyt ihop påsen och ställ den kallt 1-2 tim. Ta upp filéerna ur marinaden och torka av dem med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp margarinet i en stekpanna och lägg i köttet med den rutade sidan neråt. Stek ca 4 - 5 minuter på varje sida. Sänk värmen och efterstek till köttet är genomstekt. Prova med en sticka.Örtagårdssås: Kör vitlök, basilika och persilja i en mixer eller hacka mycket fint för hand. Tillsätt creme fraiche och yoghurt, lite i taget. Smaksätt med limesaft, salt och peppar
Det här var verkligen gott! Gjorde det härom kvällen när vi hade gäster, alla tyckte om det! Tack! Hälsn PIA