Ullas ljuvliga fisksoppa

Serverar: 6-8 portioner

Ett lånat recept, som bara måste få komma med här. Tack Ingrid!

Ingredienser

  • 2 msk margaring
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1/3 purjolök
  • 1 fänkål
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 press. vitlöksklyftor
  • 1 pkt saffran
  • ½ msk timjan
  • ½ msk dragon
  • ½ msk curry
  • 3 lagerblad
  • 1,3 l fiskbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk mjöl
  • 200 g skalade räkor
  • 400 g halvtinad torsk
  • krasse
  • Aoli
  • 3 äggulor
  • 3 dl matolja
  • 1 tsk fransk senap
  • ½ msk vinäger
  • 4-5 press. vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • vitpeppar
  • Stå och dra.,Obs! Äggulorna, senapen och vinägern vispas först. Därefter tillsätter man oljan och övriga ingred
  • Instruktioner

    Fräs margarin, paprika, purjolök och fänkål i en stor kastrull. Blanda i: krossade tomater, vitlök, saffran, timjan, dragon, curry samt lagerblad. Häll i det vita vinet, vispgrädden och fiskbuljongen. Koka 15 min. Redning: 1 msk smör 1 msk mjöl Skär det halvtinade torskblocket i kuber. Låt dem koka 5 min. i soppan. Lägg räkorna i soppan vid serveringen. Klicka på Aoli och strö över krasse.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stinor 20 juli 2012

    Fick självklart fylla på med salt och peppar, både vit- och cayennpeppar, perfekt. Mycket god! Aiolin måste tillagas på sedvanligt vis. Dvs, oljan måste droppas i under omvispning, så att ägg och vitlök kan binda fettet i oljan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben