Ett lånat recept, som bara måste få komma med här. Tack Ingrid!
Ingredienser
2 msk margaring
1 röd paprika
1 grön paprika
1/3 purjolök
1 fänkål
1 burk krossade tomater
2 press. vitlöksklyftor
1 pkt saffran
½ msk timjan
½ msk dragon
½ msk curry
3 lagerblad
1,3 l fiskbuljong
3 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
1 msk mjöl
200 g skalade räkor
400 g halvtinad torsk
krasse
Aoli
3 äggulor
3 dl matolja
1 tsk fransk senap
½ msk vinäger
4-5 press. vitlöksklyftor
½ tsk salt
vitpeppar
Stå och dra.,Obs! Äggulorna, senapen och vinägern vispas först. Därefter tillsätter man oljan och övriga ingred
Instruktioner
Fräs margarin, paprika, purjolök och fänkål i en stor kastrull. Blanda i: krossade tomater, vitlök, saffran, timjan, dragon, curry samt lagerblad. Häll i det vita vinet, vispgrädden och fiskbuljongen. Koka 15 min. Redning: 1 msk smör 1 msk mjöl Skär det halvtinade torskblocket i kuber. Låt dem koka 5 min. i soppan. Lägg räkorna i soppan vid serveringen. Klicka på Aoli och strö över krasse.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Fick självklart fylla på med salt och peppar, både vit- och cayennpeppar, perfekt. Mycket god! Aiolin måste tillagas på sedvanligt vis. Dvs, oljan måste droppas i under omvispning, så att ägg och vitlök kan binda fettet i oljan.