Ullas Maderiasås

Serverar: 4 portioner

Den absolut bästa såsen till kött.

Ingredienser

  • ½ msk smör
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 msk hackade persiljestjälkar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk konc tomatpuré
  • 2 dl Maderia
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 msk majsstärkelse + 1 ½ msk vatten
  • 1 tsk soja
  • Instruktioner

    1. Smörfräs hackad lök och persiljestjälkar i en kastrull någon minut. Tillsätt lagerblad, tomatpuré, maderia, vatten och kvalfond. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
    2. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen 5 minuter till.
    3. Färga med soja och smaka av med salt och peppar. Sila såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben