Ullas Marängtårta med lemoncurdgrädde

Serverar: 12 portioner

Enkel och god. En variant på den berömda "Britta tårtan".

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 5 äggvitor
  • 2½ dl strösocker
  • 50 g pinjenötter
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • ca ½ l hallon
  • Pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vispa smör och socker pösigt.Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och till sist mjölet som blandats med bakpulvret.Rör till en jämn smet.
    2. Marängen: Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa ner resten av sockret.
    3. Bred ut smeten till bottnen i långpannan. (30x40 cm) Bred över marängen toppigt.Strö på pinjenötterna.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna.
    5. Lossa kakan med en stekspade och låt den sedan kallna på papperet. Dela kakan på mitten.
    6. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden.
    7. Lägg ihop bottnarna med citrongrädde och hallon emellan.
    8. Garnera gärna med extra hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    inkan29 8 juni 2011

    gott!! Jag ska göra den fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben