Ullas marängtårta med vårgårdaris

Serverar: 4-6 portioner

Supergod med tuggmotstånd!

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 ½ dl socker
  • 4 dl Vårgårdaris
  • Chokladkrämen
  • 1 dl mjölk
  • 2-3 msk kakao
  • 3 msk mjöl
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • O´boy till garnering
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna hårt. Rör i socker. Blanda i Vårgårdariset.
    2. Lägg ett smörgåspapper på en plåt. Bred ut marängsmeten på nästan hela plåten. Grädda i ca 45-55 min längst ner i ugnen på 130-140 grader. Marängen ska bli gyllenbrun. Ska lossna lätt från papperet.
    3. Chokladkräm: Blanda ihop mjölk, kakao och mjöl i en kastrull. Koka på låg värme. Rör hela tiden. Smeten tjocknar snabbt. Låt det svalna.
    4. Blanda med en elvisp ner följande i chokladsmeten: äggulor, vaniljsocker, margarin (ej smält) och florsocker. Vispa grädden.
    5. Dela marängbottnen i två bottnar. Bred chokladkrämen över en bottnen. Lägg vispad grädde på chokladkrämen. Lägg den andra marängbottnen över. Sikta O´boy över tårtan. Tårtan kan frysas! Chokladkrämen och grädden lägges på strax innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben