Ullas medelhavskyckling

Serverar: 4-5 portioner

Ljuvligt god! Man önskar att man hade ett sugrör för att få upp all sås! :))

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 50 g smör
  • 75 g blekselleri - strimlad
  • 75 g aubergine - i bitar
  • 75 g squash - i bitar
  • 75 g morötter - i slantar
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1-2 lagerblad
  • 2 ½ g timjan
  • 25 g vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Dela dem gärna tvärsöver. Bryn dem i hälften av smöret tills de får fin färg. Lägg dem i en ugnsform. Fräs grönsakerna i resten av smöret. Fördela dem över kycklingen. Häll buljong i en gryta. Tillsätt kryddorna. Koka upp och red av med vetemjöl.
    2. Smaka av såsen med crème fraiche, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och grönsakerna. Sätt in formen i ugnen - 160 grader i ca 30 min. Plocka bort lagerbladen före serveringen.
    3. Serveras med klyftpotatis och en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben