Ullas Oxfärsgratäng

Serverar: 10-12 portioner

Rena festrätten!

Ingredienser

  • 10-12 potatis
  • 4-5 lökar
  • 2 msk margarin
  • 2 tsk senap (fransk)
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk buljong
  • 500 g oxfärs
  • Salt
  • peppar
  • Riven ost
  • Senapspulver
  • Instruktioner

    1. Blanda grädden och senapen. 2. Smörj en form. 3. Varva strimlad potatis, lök och färs i formen.( Den strimlade potatisen och löken fräses tillsammans först.) 4. Krydda mellan varven med salt, peppar och buljongpulver. 5. Översta lagret skall vara potatis. 6. Häll gräddblandningen över. Strö riven ost över alltihop. 225 grader i ca 40 minuter Servera en supergod sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben