Ullas panerade fläskfile

Serverar: 4 portioner

´"Himla gott"! Tack Leif för receptet.

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilè...ca
  • Panering
  • Vetemjöl
  • Ägg
  • Skorpmjöl
  • Sås
  • 2½ dl vispgrädde. Kan spädas med lite mjölk
  • 1 toppad tsk grov skånsk senap
  • 1 msk tomatketchup/puré
  • 1 msk chili sauce...drygt. Ej den heta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär filén i ca 15 mm tjocka skivor. Dubbelpanera skivorna (i mjöl, ägg och skorpmjöl) Krydda med salt och peppar.
    2. Lägg dem i en ugnseldfast form.
    3. Sås: Rör ihop ingredienserna till såsen så att de fördelar sig jämt. Det ska vara så mycket sås, så att köttbitarna täcks.
    4. Ugn: 200 grader. Då det börjar puttra mitt i formen, kan den stå inne ca tio minuter till.
    5. Serveras med pressad potatis och grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    umen 9 maj 2009

    Jag har ändrat på recepte. Filéerna ska brynas innan man lägger dem i ugnen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben