Ullas purjolöksgratäng med currydoft

Serverar: 4 portioner

Gott på kvällskvisten!

Ingredienser

  • 600 g kokt potatis i skivor
  • 400 g purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grönsaksbuljongtärning
  • 1 ½ dl grädde
  • 150 g skinka/kassler i strimlor
  • Instruktioner

    1. Koka skalad potatis i 20 minuter. Skär den sedan i skivor.
    2. Skär purjolöken i lika tjocka skivor som potatisen. Sjud purjolöken ett par minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
    3. Hetta upp smöret och curryn i en kastrull. Rör ner mjölet och fräs ihop. Späd med buljong och grädde. Sjud ett par minuter under omrörning. Smaka av.
    4. Varva potatis med purjolök i en ugnssäker form. Strö över skinkstrimlorna. Häll över såsen så att den täcker väl. Sätt in i ugnen 200 grader i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben