Ullas rabarberkaka med cocostopping

Serverar: 6-8 portioner

Njuuuut!

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl kallt vatten
  • Glasyr 1
  • ½ l rabarber i mindre bitar
  • 1 dl socker
  • Glasyr 2
  • 2 msk smör
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl cocos
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Kakbotten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och kallt vatten i äggsmeten. Häll smeten i en smörad och bröad form - gärna med löstagbar botten. Baka kakan i ugn - 200 grader i ca 25 minuter.
    2. Glasyr 1: Koka upp rabarber och socker - svalna.
    3. Glasyr 2: Koka upp smör, socker och kokos. Rör i vaniljsocker och ett ägg.
    4. När kakan har svalnat: Bred på glasyr 1. Bred på glasyr 2. Sätt in kakan i ugnen igen tills glasyren har fått färg.
    5. Servera med vispad grädde och/eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben