Ullas Radiokaka med apelsinsmak

Serverar: 20 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 150 g kokosfett
  • 200 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 apelsin (rivet skal av)
  • Mariekex (Även salta kex kan användas)
  • Instruktioner

    1. Smält kokosfettet i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen. Låt chokladen smälta ner. Blanda ägg, florsocker, kakao, salt och apelsinskal i en bunke. Häll i kokos- och chokladsmeten och blanda väl.
    2. Klä en brödform med bakplåtspapper. Häll i ca 1 cm smet. Lägg på Mariekex. Fortsätt att varva smet och kex. Sista lagret ska vara smet. Ställ i kylen tills kakan har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben