Ullas räkskålar

Serverar: 4 portioner

Ett lånat recept som är lätt och gott!

Ingredienser

  • 4 skivor hårt tunnbröd
  • Fyllning
  • 400 g räkor
  • 1 dl citronmajonäs
  • 2 msk gräddfil eller creme fraiche
  • 1 hackat syrligt äpple
  • 1 dl finhackad dill
  • Garnering
  • 50 g stenbitsrom
  • dill
  • citron
  • Instruktioner

    Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ett galler ovanpå. Lägg en tunnbrödsskiva på gallret. Låt brödet ligga över det ångande vattnet tills det blivit mjukt. Lägg ev. ett lock ovanpå. Forma de mjuka bröden över små glas. Håll kvar dem med handen en stund tills bröden håller formen. Låt dem ligga kvar över glasen tills de åter torkat. Det blir små skålar. Blanda majonäs och gräddfil. Lägg i äpple och dill. Salta och peppra. Vänd försiktigt ner räkorna i såsen. Placera ut brödkorgarna på tallrikar.fördela räkröran i "skålarna" precis innan serveringen. Garnera med rom, dill och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben