Ullas rodnande kassler

Serverar: 4 portioner

Här får man nog använda en sked också, för att få upp all den goda såsen.

Ingredienser

  • 750 g kassler
  • 2 gula hackade lökar
  • 2 msk margarin
  • 50 g rökt skinka (ca 2 skivor) i små tärningar
  • 1 1/4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ buljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 tsk dragon
  • salt
  • peppar
  • Potatis
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    Lägg kasslern i en långpanna. Stek den i 175 grader i ugnen i 3/4-1 tim. Fräs löken tills den blir genomskinlig. Tillsätt skinkan och låt allt fräsa någon minut till. Späd med vin och grädde. Tillsätt buljongtärning, tomatpure´, paprikapulver, dragon, salt och peppar. Småkoka ca 5 min. Skär kasslern i skivor och lägg dem på ett uppläggningsfat. Häll den goda såsen runt om skivorna. Servera med kkokt potatis och en härlig grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gul13 26 september 2009

    Tack för ett jättegott recept. Jag gjorde dock en gryta av alltihop och serverade med ris och sallad. Det blev absolut topp. En solklar 5:a från oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben