Ullas Rosenbröd
Serverar:
40 portioner
Väldigt goda små bullar till maten/buffén.
Ingredienser
50 g jäst
150 g smör
2 dl kaffegrädde
2 dl vatten
1 tsk salt
2 ägg
12 dl vetemjöl - ca
Ägg - att pensla bullarna med
Vallmofrö - ljus och/eller mörk
Instruktioner
Smula jästen i degbunken. Smält smöret.
Tillsätt grädde och vatten. Värmes till 37 grader - ej mer.
Häll blandningen över jästen.
Rör ner salt och ägg. Tillsätt nästan allt mjölet.
Använd resten av mjölet till bakbordet. Arbeta degen smidigt.
Jäsa 30 minuter.
Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla 10 små bullar av varje degbit. Jäsa 30 minuter igen.
Pensla bullarna med ägg. Strö på vallmofrö.
(Man kan variera med ljus och mörk vallmofrö)
250 grader - mitt i ugnen - ca 7 minuter.
Liknande recept
Ullas festkotletter
5
6-8
1
Ullas goda Kladdepizza
5
8-10
Ullas kladdkaka
5
4-6
1
Ullas kolatårta
6
Ullas kycklingpaj
2.5
4-6
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Ullas Orientaliska köttgryta
5
4
1
Ullas sega Julaknäck
5
1
Ullas Äggakaga från Ekedal
5
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!