Ullas Rosenbröd

Serverar: 40 portioner

Väldigt goda små bullar till maten/buffén.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 2 dl kaffegrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 12 dl vetemjöl - ca
  • Ägg - att pensla bullarna med
  • Vallmofrö - ljus och/eller mörk
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i degbunken. Smält smöret.
    2. Tillsätt grädde och vatten. Värmes till 37 grader - ej mer.
    3. Häll blandningen över jästen.
    4. Rör ner salt och ägg. Tillsätt nästan allt mjölet.
    5. Använd resten av mjölet till bakbordet. Arbeta degen smidigt.
    6. Jäsa 30 minuter.
    7. Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla 10 små bullar av varje degbit. Jäsa 30 minuter igen.
    8. Pensla bullarna med ägg. Strö på vallmofrö.
    9. (Man kan variera med ljus och mörk vallmofrö)
    10. 250 grader - mitt i ugnen - ca 7 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben