Ullas saffransskorpor

Serverar: 1-10 portioner

Av dessa kan man njuta året om. Fick en liten spann med skorpor i present en vacker sommardag. Nu delar jag gärna med mig.

Ingredienser

  • 100 g smält margarin
  • 1-2 påsar saffran
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 50 g mandel
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet. Blanda i saffran och låt det svalna. 2. Vispa ägg och socker. 3. Hacka 50 g mandel grovt. 4. blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda 1+2+3 Blanda i vetemjöl/bakpulverblandning (4) lite i taget. Forma till 3 längder - rullar. Lägg dem på en plåt - platta ut lite. Baka i ugn 200 grader i 10 min. Tag ut rullarna - dela och lägg dem på sidan - i ugn 175 grader i 5 min. Vänd dem och in i ugnen 5 min. till Ha en slev i ugnsluckan under tiden. Stäng ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jessika 30 november 2010

    Super goda skorpor som jag gjort flera gånger nu. Tack! Sista gången hade jag för lite mandel hemma och hade då i ca 25 g mandel och 25 g hackade och torkade tranbär. Det blev jättegott det också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben