Ullas saftiga havregrynskaka med grädde och skogbärsssylt.

Serverar: 8 portioner

En underbart god kaka till kaffet. Håller sig saftig i flera dagar. Vispad grädde och skogsbärssylt är pricken över i:et.Till en braspanna får man göra 4 satser.

Ingredienser

  • 3 dl Havregryn
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 75 g margarin
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda havregryn och mjölk och låt det svälla en stund. Smält margarinet. Vispa ägg och socker. Blanda nu alla ingredienser. Häll upp i en smord och bröad form. 175 gr. i ugnen i 40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben