Ullas senap

Serverar: 20-30 portioner

Tid: 15 minuter

Har inte smakat den, men den verkar god. Skall prova att göra en sats till jul.

Ingredienser

  • 100 g gula senapsfrön, gärna Lis-Ellas ekologiska
  • 100 g bruna senapsfrön, gärna Lis-Ellas ekologiska
  • 2.5 dl vinättika
  • 3 dl strösocker
  • Salt
  • 2 tsk kryddnejlka, mald
  • Instruktioner

    1. Blanda samman senapsfrö och vinättika. Låt svälla 2 dagar.
    2. Mixa hälften av senapsfröna till en slät massa och låt resten vara hela.
    3. Ös upp allt i en kastrull. Tillsätt sockret och värm sakta under omrörning tills sockret smält, cirka 15 minuter.
    4. Känns den för tjock så tillsätt en skvätt vinättika.
    5. Smaka av med salt och malen kryddnejlika. Ös upp på väl rengjorda burkar och förslut.
    6. Färdigt på: 16 timmar 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben