Mycket omtyckt gyllenbrun sherry och enkel att göra.
Passar även bra till matlagning.
Ingredienser
½ kg potatis
2 kg strösocker
1 kg farinsocker
2 ½ tsk hjorthornssalt
3-4 apelsiner
2 citroner
1 pkt jäst
5 liter kokande vatten
Instruktioner
Skär potatisen i små bitar. Lägg dem på en bricka och ställ brickan i frysen.
Skär frukten i små bitar. Blanda frukbitarna med sockret. Blanda i de frusna potatisbitarna.
Tillsätt hjortronsalt. Blanda allt i en gryta eller i en spann. Häll det kokande vattnet över. När det har svalnat tillsätter man jästen. Rör runt lite.
Sätt på ett lock och låt det stå i rumstemperatur
i ca två veckor.
Sila sherryn. Häll över det i en ren dunk eller dyl.
Ska nu stå och klarna i två veckor till.