Ullas sherry

Serverar: 6 portioner

Mycket omtyckt gyllenbrun sherry och enkel att göra. Passar även bra till matlagning.

Ingredienser

  • ½ kg potatis
  • 2 kg strösocker
  • 1 kg farinsocker
  • 2 ½ tsk hjorthornssalt
  • 3-4 apelsiner
  • 2 citroner
  • 1 pkt jäst
  • 5 liter kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i små bitar. Lägg dem på en bricka och ställ brickan i frysen.
    2. Skär frukten i små bitar. Blanda frukbitarna med sockret. Blanda i de frusna potatisbitarna. Tillsätt hjortronsalt. Blanda allt i en gryta eller i en spann. Häll det kokande vattnet över. När det har svalnat tillsätter man jästen. Rör runt lite.
    3. Sätt på ett lock och låt det stå i rumstemperatur i ca två veckor.
    4. Sila sherryn. Häll över det i en ren dunk eller dyl. Ska nu stå och klarna i två veckor till.
    5. Häll upp sherryn på flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben