Ullas sill
Serverar:
10-12 portioner
Gott till påsk, midsommar eller när man vill.
Ingredienser
3 runda burkar matjessill
6 msk hackad gul lök
3 dl klippt dill
Lagen
6 msk inläggningsättika (vatten+ättika)
6 msk olja
2 1/4 dl strösocker (upplöst i lite vatten)
1 krm krossad kryddpeppar
1 burk krossade tomater
Instruktioner
Hacka lök, klipp dill, dela sillen i cm stora bitar. Varva sill, lök och kryddor i en stor burk (typ 1 kg Rubin potatissallad). Blanda lagen med tomaternam, häll detta över sillblandningen. Låt det dra helst 1 dygn, gärna 2.
Gott till potatis eller ägg
Liknande recept
Ullas festkotletter
5
6-8
1
Ullas goda Kladdepizza
5
8-10
Ullas kladdkaka
5
4-6
1
Ullas kolatårta
6
Ullas kycklingpaj
2.5
4-6
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Ullas Orientaliska köttgryta
5
4
1
Ullas sega Julaknäck
5
1
Ullas Äggakaga från Ekedal
5
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!