Ullas sill

Serverar: 10-12 portioner

Gott till påsk, midsommar eller när man vill.

Ingredienser

  • 3 runda burkar matjessill
  • 6 msk hackad gul lök
  • 3 dl klippt dill
  • Lagen
  • 6 msk inläggningsättika (vatten+ättika)
  • 6 msk olja
  • 2 1/4 dl strösocker (upplöst i lite vatten)
  • 1 krm krossad kryddpeppar
  • 1 burk krossade tomater
  • Instruktioner

    1. Hacka lök, klipp dill, dela sillen i cm stora bitar. Varva sill, lök och kryddor i en stor burk (typ 1 kg Rubin potatissallad). Blanda lagen med tomaternam, häll detta över sillblandningen. Låt det dra helst 1 dygn, gärna 2.
    2. Gott till potatis eller ägg

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben