Ullas Sjömansbiff

Serverar: 4 portioner

Supergott! Tack moster Maj för att du delar med dig av dina recept.

Ingredienser

  • 600 g oxbiff/grytbitar
  • 1 stor gul lök
  • 6-7 potatisar
  • ½ flaska öl à 33 cl
  • 2 sviskon
  • Salt
  • Peppar
  • Lite vatten
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Skiva löken. Stek kött och lök ihop. Häll på lite vatten. Lägg i sviskonen. Låt köttet puttra i ca ½ timme. Rör i köttet ibland.
    2. Smörj en ugnsform. Skiva potatisen. Varva potatis och kött i formen. Potatis underst och överst i formen. Häll på ölen. Det ska vara vätska upp till sista lagret av potatis. Krydda med salt och peppar.
    3. Ugn: 200-225º i ca 30 minuter.
    4. Gott med en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben