Ullas Skånska Gåsakyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mårten Gås......har vi alltid firat. Nu lagar vi den supergoda rätten med kyckling istället. Den blir fantastiskt god och så enkel att göra.

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 2 äpplen
  • 10 sviskon
  • 1 citron
  • citronpeppar
  • salt
  • peppar
  • Sås
  • Skyn, äpplen och sviskon från kycklingen
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl vatten
  • Några droppar Soja - gör såsen brunare
  • Använd stekpåse - blir saftigt och gott
  • Tillbehör: Potatis, äppelmos, rödkål, smörgåsgurka och
  • sallad
  • Instruktioner

    1. Torka av kycklingen. Krydda med lite citronpeppar inuti den. Klyfta äpplen och stoppa i kycklingen. Stoppa även i sviskonen. Pressa i en halv citron också. Gnid in kycklingryggen - utanpå - med citron. Salta och peppra.
    2. Stoppa in kycklingen i stekpåsen med ryggen neråt.
    3. Gnid in överdelen med citron - inne i påsen. Salt och peppar. Pressa resten av citronsaften direkt ner i påsen.
    4. Tillslut påsen och lägg kycklingen i en ugnsform.
    5. 200 grader i ca 1 timme längst ner i ugnen.
    6. När 1 tim. har gått klipper man ett hål överst i påsen och låter kycklingen stå ytterligare 5-10 min. i ugnen. _______________________________________ Sås: Ös över all sky och de äpplen och sviskon som ligger i kycklingen - i en gryta. Slå på lite vatten ochj koka upp. Vispa sönder både äpplen och sviskon i såsen. Sila såsen. Lägg i en buljongtärning. Tillsätt grädde och ev. lite mer vatten. Ta lite vätska från rödkålen (i burk) och häll i. Färgsätt med soja. Red av med mjöl och vatten.
    7. Klipp ut en Gås i papper och ställ på bordet som dek.
    8. Sedan ätes den underbart goda Gåsakycklingen tillsammans med potatis, äppelmos, rödkål, gurka och sallad. Servera gärna "Ullas Cornflakesäppelkaka" med vaniljsås som eferrätt. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    receptmamman 22 november 2009

    Mycket gott! Härligt saftig kyckling - och vilken sås!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben