Älskas av alla barn och vuxna! Serveras med smör och ost.
Ingredienser
2 dl socker
2 dl sirap
4,5 dl vatten
75 g smält smör / margarin
12 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
3 tsk nejlikor
3 tsk ingefära
6 tsk kanel
Instruktioner
Blanda socker, sirap, vatten och smält margarin i en kastrull tills sockret har smält. Blanda i en skål - vetemjöl, bakpulver, nejlikor, ingefära och kanel. Ös sockerblandningen över. Blanda ihop. Degen blir lite lös. Häll allt på en smord braspanna eller lägg ett bakplåtspapper i braspannan innan. När smörgåspepparkakan är klar skäres den i rutor ca 8x6 cm. Dessa delas sedan längs med och ätes med smör och ost.
å dom här är så goda:) min favvo när jag var liten:)
lillaanna630 november 2011
Hej, hej!
Blev lite förvirrad då jag sökte på smörgåspepparkaka. Du har lagt upp två identiska
recept, så när på att det är en dl mer socker och sirap i de ena. vilket ska man välja?
å dom här är så goda:) min favvo när jag var liten:)
Hej, hej! Blev lite förvirrad då jag sökte på smörgåspepparkaka. Du har lagt upp två identiska recept, så när på att det är en dl mer socker och sirap i de ena. vilket ska man välja?