Ullas snabba äppelpaj

Serverar: 6 portioner

Färdig på mindre än 30 minuter. Supergod!

Ingredienser

  • 1 st färdigkavlad smördeg
  • 75 g marsipan
  • 3 äpplen - gärna Jonna Gold eller Gravenstein
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • Florsocker
  • Grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Lägg pajskalet i en pajform. Pricka bottnen med en gaffel.
    2. Riv marsipanen. Skala äpplena och riv dem. Blanda allt med kanel och socker. Pensla degkanterna med uppvispat ägg. Resten av ägget rör man ner i äppelblandningen. Bre ut fyllningen i pajskalet.
    3. Grädda pajen i 200 graders ugn i ca 20 minuter. Sikta lite florsocker över vid gräddningen.
    4. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben