Ullas Solrosbröd

Äntligen............... ett bröd som jag älskar!

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl (el. vetemjöl med fullkorn)
  • 3 dl rågsikt
  • 2 dl rågmjöl - grovt
  • 5 dl mjölk
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • solroskärnor
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt oljan och övriga ingredienser. Arbeta ihop till en jämn smet. Jäsa ca 45 min. Knåda degen och dela den i två delar. Platta (kavla) ut varje del till en rektangel. Skåra den i mindre rektangelbitar. Lägg varje bröd på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ev. med vatten. Jäsa ca 45 min. Ugn: 225 grader Tid: ca 15 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben