Ullas tekakor

Serverar: 20-25 portioner

Jag brukar låta degen kalljäsa i två timmar, men man kan ju göra på vanligt sätt och ha varm degspad och låta det jäsa i 30-40 minuter i stället.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • ca 6 dl vatten/mjölk
  • ca 14-16 dl vetemjöl
  • 0,5 dl olivolja
  • 2-3 msk ljus sirap
  • ca 1 dl riven ost
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    Smula ner jästen och häll över degspadet. Häll över mjöl, sirap, olivolja, riven ost ochsalt. Kör i assistent i ca 5 minuter och låt det sedan jäsa under duk i 2 timmar.Baka sedan ut degen till tekakor ca 15 cm i diameter. Lägg ut på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i ca 30 minuter under duk. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter på 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben