Ullas valnötsfocaccia med gorgonzola

Serverar: 1 portioner

Strykande åtgång!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten - 37 grader
  • 1 tsk flingsalt
  • 1½ msk olivolja
  • 7 dl vetemjöl special
  • 150 g gorgonzolaost
  • 50-75 g valnötter
  • ca ½ dl olja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med 37-gradigt vatten.
    2. Tillsätt flingsalt, olja och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig och lös deg. Jäs under bakduk i ca 45 minuter.
    3. Häll degen i en oljad långpanna - ca 25x40 cm. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
    4. Skär gorgonzolan i små bitar. Gör djupa hål i degen med fingertopparna. Tryck ner gorgonzolan och valnötterna i hålen. Ringla över olivolja. Strö över flingsalt.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben